Slovensko nacionalno superračunalniško omrežje

Delavnica: Pospeševanje aplikacij CUDA C++ z več grafičnimi procesorji

Kratek opis: Ta delavnica pokriva, kako napisati aplikacije CUDA C++, ki učinkovito in pravilno uporabljajo vse razpoložljive grafične procesorje v enem samem vozlišču, kar dramatično izboljša zmogljivost vaših aplikacij in naredi najbolj stroškovno učinkovito uporabo sistemov z več grafičnimi procesorji

Podrobnejši opis: Računalniško intenzivne aplikacije CUDA® C++ v visokozmogljivem računalništvu, znanosti o podatkih, bioinformatiki in globokem učenju je mogoče pospešiti z uporabo več grafičnih procesorjev, kar poveča prepustnost in/ali skrajša vaš skupni čas izvajanja. V kombinaciji s sočasnim prekrivanjem prenosov izračunov in pomnilnika je mogoče izračun povečati na več grafičnih procesorjih brez povečanja stroškov prenosa pomnilnika. Te tehnike vam omogočajo, da dosežete vrhunsko zmogljivost iz aplikacij, pospešenih z GPU, za organizacije s strežniki z več GPE, bodisi v oblaku, omrežju ali lokalnih sistemih. Implementacija tehnik z več GPU-ji na enem vozlišču je pomembna pred skaliranjem vaših aplikacij na več vozliščih.

Na delavnici pridobljena znanja:

  • uporabite sočasne tokove CUDA za prekrivanje prenosov pomnilnika z izračunom grafičnih procesorjev
  • uporabite vse razpoložljive grafične procesorje na enem vozlišču, da povečate delovne obremenitve na vse razpoložljive grafične procesorje
  • združite uporabo prekrivanja kopiranja/računanja z več grafičnimi procesorji
  • zanesite se na časovnico NVIDIA Nsight™ Systems Visual Profiler, da opazujete priložnosti za izboljšave in vpliv tehnik, obravnavanih v delavnici

 

Opis izobraževanja: Delavnica poteka na daljavo z uporabo brskalnika na oblačni infrastrukturi AWS in preko oddaljenega dostopa do virov SLING HPC.

Ciljna publika: Razvijalci HPC, ki uporabljajo CUDA v omrežju ali oblaku.

Zahtevnost: Napredna

Priporočeno predhodno znanje: Srednje izkušnje s programiranjem aplikacij CUDA C/C++, vključno z uporabo prevajalnika nvcc, zagonom jedra, mrežnimi zankami, prenosi pomnilnika med napravami (host-to-device in device-to-host) ter obravnavanjem napak CUDA. Poznavanje ukazne vrstice Linux. Izkušnje z uporabo datotek Make za prevajanje kode C/C++.

Jezik: Slovenski

Maksimalno število udeležencev: 20

Termin: 28.11 2023, 10.00 – 18.00

Lokacija (virtualna): MS Teams


Organizator:

Univerza v Mariboru, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko


Predavatelji

Ime: Domen Verber
Opis: Domen Verber je docent na Fakulteti za elektrotehniko in računalništvo Univerze v Mariboru (UM FERI) ter ambasador NVIDIA Deep Learning Institute za Univerzo v Mariboru in njihov specialist za HPC. S problematiko HPC in umetne inteligence se ukvarja že več kot 25 let.
E-naslov: domen.verber@um.si, deep.learning@um.si

 

Ime: Jani Dugonik
Opis: Jani Dugonik je raziskovalec na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (UM FERI). Že več kot 10 let dela na področju obdelave naravnega jezika (predvsem strojnega prevajanja) in evolucijskih algoritmov.
E-naslov: jani.dugonik@um.si

 

   
   
   

Več informacij lahko poiščete na spletni strani dogodka, kjer se lahko tudi prijavite.

Dostopnost