Slovensko nacionalno superračunalniško omrežje
Bled eConference

Partnerji NCC SLING prispevajo k programu 37. Bled e-konference

Bled bo med 9. in 12. junijem gostil 37. BLED eKONFERENCO, ki privablja govorce in delegate iz gospodarstva, vlade, ponudnikov informacijske tehnologije in univerz ter je glavno prizorišče raziskovalcev, ki se ukvarjajo z vsemi vidiki digitalne transformacije. Organizira jo Univerza v Mariboru, partner NCC SLING, in ponuja bogat program z mednarodnimi strokovnjaki in predavatelji.

Tomi Ilijaš, direktor Arcturja, bo osrednji govornik, ki bo predstavil revolucionarne primere uporabe umetne inteligence v zdravstvu v predavanju z naslovom “AI-Driven Innovation for Better Living”. Skupaj z Domnom Mengusom z Univerze v Mariboru pa bosta sodelovala na panelu “Data Spaces”. 

Z Univerze v Mariboru bosta Tomaž Kern in Staša Blatnik predavatelja na “Breakout Sessions – Students’ Presentations”, Gregor Lenart bo govornik na panelu “Digital Education”, Alenka Baggia bo panelistka na “Empowering Paths: The Importance of Building a Support Network for Women and Girls in IT”, Nejc Čelik in Andrej Škraba pa bosta predstavila temo “Preparing for Disease X: Predicting ICU Admissions Using Time Series Forecasting with Decoder-Only Transformer Neural Networks”.

Oglejte si celoten program in se pridružite dogodku:

Dostopnost