Slovensko nacionalno superračunalniško omrežje
Call to host new Industrial Supercomputers

EuroHPC poziv za superračunalnike za industrijo

Skupno podjetje EuroHPC je razpisalo poziv za gostovanje industrijskih superračunalnikov t. i. Industrial Supercomputers. Ta razpis je del načrta za nakup industrijskih superračunalnikov v sodelovanju s konzorcijem zasebnih partnerjev.

Izbrani subjekti bodo gostili industrijske superračunalnike, skupaj s povezanimi konzorciji zasebnih partnerjev. Superračunalnik industrijskega razreda je opredeljen kot superračunalnik vsaj srednjega razreda, ki je posebej zasnovan s posebnim poudarkom na varnosti, zaupnosti in celovitosti podatkov, ki so ključni za uporabnike iz industrije in presegajo potrebe znanstvene skupnosti.

V letu 2024 bo Skupno podjetje EuroHPC investiralo v nakup najmanj enega industrijskega superračunalnika, z zagotovljenim skupnim prispevkom EU v višini 12,2 milijona EUR. Nakup bo sofinanciran iz proračuna Skupnega podjetja EuroHPC, ki izhaja iz programa Digitalna Evropa, ter s prispevki relevantnih sodelujočih držav, pri čemer bo Skupno podjetje EuroHPC prevzelo do 35 % stroškov.

Prijave je treba oddati do 30. aprila 2024 do 17:00 po srednjeevropskem času.

Več podrobnosti: https://eurohpc-ju.europa.eu/call-expression-interest-selection-consortia-private-partners-and-hosting-entities-procurement_en

Dostopnost