Slovensko nacionalno superračunalniško omrežje

Superračunalništvo za industrijo

Številna podjetja še vedno ne zavedajo potencialnih priložnosti, ki jih superračunalništvo ponuja, zato NCC SLING podjetjem iz gospodarstva omogoča dostop do računalniške infrastrukture in podporo strokovnjakov. Vsem industrijskim uporabnikom in inženirjem, ki delujejo v okvirju podjetij, so že na voljo brezplačna izobraževanja, kjer se bodo lahko seznanili z uporabo superračunalništva – vse od splošnih pa do zahtevnejših tematik. Poleg omenjenega deluje NCC SLING tudi kot povezovalec: strokovnjaki pomagamo pri sklepanju novih partnerstev, vključevanje v nove projektne konzorcije in sodelovanja tako na nacionalnih kot tudi evropskih projektih.

Kakšne prednosti prinaša uporaba superračunalništva v industriji in podjetništvu?

Superračunalništvo omogoča industrijskim sektorjem, kot so na primer avtomobilska, letalska in proizvodna industrija, energetika ter zdravstvo, da postanejo bolj inovativna, produktivnejša, predvsem pa razvijajo produkte ter storitve z višjo dodano vrednostjo. 

HPC4SME:  Je vaše podjetje pripravljeno na uporabo superračunalništva?

S pomočjo orodja HPC4SME (Automated Assessment Tool) podjetja lahko izvedejo oceno stanja superračunalništva in superračunalniškega znanja v svoji organizaciji brezplačno. Poleg poročila, ki ga podjetje prejme, orodje omogoča, da strokovnjaki NCC SLING razumejo zrelost in potencial posameznega podjetja in se mu na podlagi tega ustrezno posvetijo.   

Zgodbe podjetij, ki navdihujejo

Podjetja so ob uporabi superračunalništva, umetne inteligence, podatkovnega učenja ali drugih tehnologij razvila nove produkte ali optimizirala obstoječe produkte ali procese.

Naj vas navdihneta zgodbi slovenskih podjetij, ki sta nastali pod okriljem projekta FF4EuroHPC.

Vse zgodbe o uspehu, nastale v okviru projekta FF4EUROHPC si lahko ogledate tukaj.
Zgodbe o uspehu, ki so nastale v okviru EUROCC projekta pa si lahko ogledate tukaj.

Najuspešnejša mala in srednje velika podjetja bodo partnerji SLING podprli pri pripravi prijave za pridobitev sredstev in izvedbo eksperimenta in uporabe superračunalništva v okviru javnih razpisov.

Dostopnost