Slovensko nacionalno superračunalniško omrežje

Pridružite se nam 16. novembra na Dnevu slovenskega superračunalniškega omrežja

V četrtek, 16. novembra, bomo obeležili Dan slovenskega superračunalniškega omrežja SLING na Arnesovi letni konferenci Mreža znanja. Celodnevni dogodek bo potekal v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons, s pričetkom ob 9. uri.

V pestrem programu bomo predstavili Slovensko nacionalno superračunalniško omrežje ter aktualno dogajanje na področju superračunalništva v Sloveniji in Evropi. Če vas zanima, kako lahko dostopate do nacionalnih in evropskih superračunalniških kapacitet, ste prav tako vabljeni, da se nam pridružite.

Predstavili bomo tudi aktivnosti Nacionalnega kompetenčnega centra za superračunalništvo SLING v sklopu projekta EuroCC 2, s poudarkom na programu izobraževanj, sodelovanju z industrijo in drugimi projekti, predvsem evropskimi digitalnimi inovacijskimi središči in centri odličnosti.

Ne bo manjkalo niti primerov iz prakse: uporabnost superračunalniške infrastrukture bodo na konkretnih primerih iz industrije in raziskovanja predstavili štirje predavatelji z različnih področij.

V popoldanskem času se bosta zvrstili še dve delavnici, Uvod v superračunalništvo in Vzporednost opravil kot univerzalni koncept, ki bosta tudi udeležencem brez predznanja omogočili osnovno razumevanje delovanja superračunalnikov in vzporednega računanja.

Če torej želite izvedeti več o svetu brezmejnih zmogljivosti superračunalnikov, se prijavite na dogodek do 7. novembra oz. do zapolnitve prostih mest.  

Udeležba na konferenci in delavnicah je brezplačna.

Dostopnost