Slovensko nacionalno superračunalniško omrežje
Machine Learning Modalities for Materials Science

Mednarodna šola “Machine Learning Modalities for Materials Science” – prijave le še za spletno udeležbo

Mednarodna šola “Machine Learning Modalities for Materials Science” bo potekala hibridno, na Institutu “Jožef Stefan” in na spletu, od 13. 5. do 17. 5. 2024.

Program bo vključeval uvodna in vabljena predavanja, praktične vaje ter prispevke in predavanja z industrije. Celoten program je objavljen na strani: https://ml4ms.ijs.si/programme/

Mladi raziskovalci bodo imeli priložnost razviti trdne temelje in pridobiti popoln pregled nad najsodobnejšimi pristopi, ki skupnosti omogočajo reševanje izzivov na različnih področjih oblikovanja in odkrivanja materialov. V ta namen bodo priznani strokovnjaki spregovorili o najsodobnejših metodah in aplikacijah strojnega učenja v celotnem ciklu: načrtovanje materialov – izdelava – testiranje – analiza.
Udeleženci bodo imeli priložnost razpravljati in opredeliti načine, kako najbolje združiti različne informacije, kot so: podatki iz simulacij in iz poskusov, slike in besedila ali skalarne spremenljivke, 2D slike ali 1D spektri do lastnosti materialov, za enotno vizijo (in rešitev) problema oblikovanja in odkrivanja materialov.

Za več informacij in prijavo obiščite: https://ml4ms.ijs.si/

Dostopnost