Slovensko nacionalno superračunalniško omrežje
Banner: Bridgin Minds

Hibridni EuroCC dogodek: Bridging Minds

Ste raziskovalec na področju družboslovja ali humanistike, ki želi pri svojem delu uporabiti najsodobnejša računalniška orodja? Pridružite se nam 9. in 10. aprila 2024 na poučnem hibridnem dogodku, namenjenem predstavitvi sveta visokozmogljivega računalništva (HPC) in raziskovanju njegovega transformativnega potenciala za vaše področje.

V zadnjih letih se je na področju družboslovja in humanistike zgodil velik premik k računalniškim metodologijam. Uporaba visokozmogljivega računalništva, od analize velikih zbirk podatkov do simulacije zapletenih družbenih pojavov, postaja vse bolj nepogrešljiva pri reševanju večplastnih izzivov, s katerimi se soočajo raziskovalci na teh področjih. Vendar pa je lahko krmarjenje po zapletenosti HPC na videz zahtevno, zlasti za tiste, ki niso seznanjeni z njegovimi tehničnimi vidiki. Zato vas z veseljem vabimo na uvodni dogodek, ki bo razkril skrivnosti HPC in prikazal, kako lahko revolucionarno spremeni vaša raziskovalna prizadevanja.

V živo bo dogodek potekal na naslovu: High Performance Computing Centre Stuttgart, Nobelstraße 19, 70569 Stuttgart

Dogodek je organiziran v okviru projekta »Nacionalni kompetenčni centri v okviru EuroHPC Faza 2« (EuroCC 2).

Več informacij, urnik in prijave: https://www.eurocc-access.eu/bridging-minds-networking-and-hpc-insights-for-social-sciences-and-humanities/

Dostopnost