Slovensko nacionalno superračunalniško omrežje
EESTech_Challenge

Arctur podprl študente pri razreševanju inženirskih izzivov z umetno inteligenco na tekmovanju EESTech Challenge

Visokotehnološko podjetje Arctur veliko pozornosti namenja mladim talentom, s ciljem navdušiti jih za tehnologijo in jih aktivno vključiti v svoje delovne procese. Podpirajo jih z mentorstvom, izobraževanji in sodelovanjem na različnih dogodkih, s čimer spodbujajo kreativno in inovativno razmišljanje.

Na letošnjem hekatonu EESTech Challenge, ki se je odvijal 6. in 7. aprila v Ljubljani, je Arcturjeva tehnična ekipa študentom zastavila izziv razvoja napovednega modela za obisk planinskih poti. EESTech Challenge je mednarodno tekmovanje, ki študentom ponuja priložnost reševanja zahtevnih inženirskih izzivov s pomočjo umetne inteligence na področju računalništva in elektrotehnike.

V 24-urnem maratonu je 18 študentskih ekip razvijalo rešitve, ki odražajo resnične inženirske izzive. Arcturjev izziv “Napovedni model obiska planinskih poti” je vključeval razvoj napovednega modela obiskov planinskih poti  in aplikacije za prikaz in analizo podatkov. Pet ekip, pod mentorstvom Arcturjevih strokovnjakov, je razvilo funkcionalne in inovativne rešitve, ki so jih predstavile strokovni žiriji. Dve ekipi sta se posebej izkazali in se uvrstili med štiri najboljše na tekmovanju, zmagovalna ekipa pa se bo pomerila na mednarodnem finalnem izzivu s tekmeci iz drugih držav.

V okviru tekmovanja se je na stojnici predstavljal tudi nacionalni kompetenčni center SLING.

Čestitamo vsem udeležencem in jim želimo še veliko skupnih uspehov na prihodnjih izzivih!

Dostopnost