Slovensko nacionalno superračunalniško omrežje

Razpis za oddajo prispevkov za Avstrijsko-slovensko HPC-konferenco

Vabimo vas k sodelovanju na Avstrijsko-slovenski HPC-konferenci 2023 (ASHPC23), ki bo potekala med 13. in 15. junijem 2023 v Mariboru. Konferenco med drugimi so-organizirata avstrijski Kompetenčni center za superračunalništvo, velike podatke in umetno inteligenco ter slovenski Nacionalni kompetenčni center SLING, oba del projekta EuroCC 2, gosti pa jo Institut informacijskih znanosti IZUM v Mariboru.

Povzetke prispevkov zbiramo do 26. marca 2023. Rok za oddajo prispevkov je podaljšan do 16. aprila 2023. Prispevki in predstavitve morajo biti v angleškem jeziku in se nanašati na delo in raziskovanje s pomočjo visoko zmogljivega računanja in HPC, dobrodošli pa so tudi prispevki, ki opisujejo razvoj HPC-tehnologij.


Izbor prispevkov bomo objavili 21. aprila. Izbrani prispevki bodo predstavljeni v živo na ASHPC23 konferenci v Mariboru in sicer s 15-minutno predstavitvijo, ki ji bo sledila 5-minutna debata.

Prijavite lahko tudi plakat, ki mora biti natisnjen v velikosti A0 (84,1 x 118,9 cm). Material za namestitev plakata v prostorih konference bo priskrbljen.

Svoje povzetke lahko prijavite preko povezave https://ashpc.eu/index.php/abstract_submission.

Prav tako so odprte prijave za udeležence konference ASHPC23,z možnostjo zgodnje prijave 300 € (do 30. aprila 2023). Stroški registracije ne pokrivajo stroškov potovanja in nastanitve v Mariboru.


Konferenca ASHPC23 bo nadaljevala tradicijo letnih avstrijskih HPC konferenc, ki so se odvijale med leti 2015 in 2020, ter avstrijsko-slovenskih HPC konferenc, ki potekajo od leta 2021. ASHPC23 želi združiti znanstvenike in inženirje, ki imajo izkušnje s superračunalništvom. Konferenca predstavlja odlično priložnost za usvojitev novih znanj, delitev rezultatov raziskav ter izmenjavo idej med uporabniki in skrbniki HPC virov.

Dostopnost