Slovensko nacionalno superračunalniško omrežje

Poletna šola ESSAI & ACAI 2023 – na voljo še nekaj prostih mest za spletno udeležbo

Poletna šola TAILOR (ESSAI & ACAI 2023) bo potekala od 24. do 28. julija 2023 na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. Prijave za spletno udeležbo so odprte – na voljo je še nekaj prostih mest.

Ker so vsa mesta za udeležbo “v živo” razprodana, vas vabijo, da sodelujete in spremljate prenose prek spleta. Predavanja, ki se bodo prenašala v živo, bodo tudi posneta, posnetki pa bodo na voljo prijavljenim udeležencem po končani šoli, kar bo omogočilo, da boste lahko raziskali veliko več vsebine šole, kot je to mogoče v živo.

ESSAI 2023 ponuja 24 enotedenskih tečajev z različnih področij umetne inteligence, ki ponujajo široko perspektivo in povezujejo različne poddiscipline. Tečaji, organizirani v šestih vzporednih sklopih, so na osnovni, uvodni in napredni ravni. Poleg ESSAI 2023 tretja poletna šola TAILOR vključuje tudi EurAI-jev napredni tečaj o umetni inteligenci (ACAI 2023), ki ga sestavlja 12 vabljenih učnih tečajev na temo umetne inteligence za znanost kot dodatni (sedmi) napredni tečaj ESSAI. Tečaje in vaje, ki jih predstavljajo vrhunski raziskovalci UI z vsega sveta, dopolnjujejo osrednji govori, panelne razprave in družabni dogodki.

Šola pokriva širok nabor različnih tem, od predstavitve znanja in sklepanja z ontologijami prek poštenosti in zasebnosti v umetni inteligenci do strojnega učenja velikih jezikovnih modelov in njihove uporabe v znanosti. Poleg tega sklop ACAI o umetni inteligenci za znanost zajema teme, kot so Bayesovo sklepanje za simbolično regresijo/odkrivanje enačb, formalizacija znanstvenega znanja in avtomatizacija znanstvenih raziskav, kvantno strojno učenje (ML) ter uporaba AI/ML v znanosti o življenju in znanosti o materialih. Tečaje bo vodila izjemna ekipa predavateljev iz vodilnih raziskovalnih ustanov po vsem svetu, kot so Stanford, Yale, KU Leuven, Leiden University, Google Deepmind in Microsoft Research.

Prijava za spletno udeležbo je zdaj na voljo na spletni strani https://essai.si/registrations/

Dostopnost