Slovensko nacionalno superračunalniško omrežje
NCC Sling na Informativi

NCC SLING na Informativi 2024: Predstavitev superračunalništva

Med 19. in 20. januarjem 2024 se je nacionalni kompetenčni center SLING (NCC SLING) predstavil obiskovalcem 15. sejma Informativa. Na tem dogodku, kjer se zberejo bodoči in aktualni študenti ter iskalci informacij o izobraževanju v Sloveniji in tujini, so sodelavci Fakultete za strojništvo, Univerze v Ljubljani, navdušili obiskovalce s predstavitvijo superračunalništva in njegove ključne vloge pri naprednih raziskavah v znanosti ter industriji.

Številni mladi so se prvič srečali s pojmom superračunalništva, tako da so z zanimanjem prisluhnili novim informacijam. Predstavili smo jim možnost udeležbe na brezplačnih delavnicah in seminarjih, kjer se lahko naučijo upravljanja s superračunalniki. Poleg tega smo jih seznanili z vpisnimi pogoji za študij superračunalništva v tujini ter odličnimi zaposlitvenimi priložnostmi, ki jih prinaša znanje superračunalništva.

Naša prisotnost na sejmu Informativa je odprla vrata novi generaciji študentov, ki zdaj bolje razumejo pomen superračunalništva in njegove vloge v prihodnjem izobraževanju ter karieri.

Dostopnost