Slovensko nacionalno superračunalniško omrežje

Tretji poziv programa SMASH za tuje postdoktorske študente

Tretji poziv za podoktorske štipendije SMASH, ki ponujajo izjemne raziskovalne priložnosti s področji strojnega učenja in njegove uporabe, podnebnih raziskav, jezikoslovja, medicine in fizike, je odprt.

S tem pozivom želi SMASH zaposliti 18 štipendistov, ki bodo gostovali na petih slovenskih institucijah. Do tretjino dvoletnega mandata lahko preživijo tudi pri enem od mednarodnih akademskih partnerjev (vključno z vrhunskimi centri EU, kot sta Gravitacija in fizika astro delcev na Univerzi v Amsterdamu, ter vodilnimi svetovnimi institucijami, kot sta CERN in UC Berkeley) ali v nekaterih najuspešnejših slovenskih podjetjih.

Vsaka dvoletna štipendija ponuja odlične delovne pogoje, dostop do vrhunske infrastrukture (vključno s HPC Vega), znatna sredstva za raziskave in potovanja ter plačo, ki je bistveno višja od lokalnih življenjskih stroškov.

Program SMASH spodbuja raznolikost, ki je ključ do uspeha, zato spodbuja k prijavi kandidate iz manj zastopanih skupin ter kandidate s posebnimi potrebami.

Za prijavo morajo potencialni štipendisti stopiti v stik z želenim mentorjem_ico, ki jim bo pomagal_a pri pripravi kratkih raziskovalnih predlogov in jim zagotovil_a potrebna pisma podpore institucij gostiteljic.

Projekt SMASH sofinancira program Evropske unije za raziskave in inovacije Obzorje Evropa v okviru sporazuma Marie Skłodowska-Curie št. 101081355.

Prijave so odprte do 21. oktobra 2024.

Dostopnost