Slovensko nacionalno superračunalniško omrežje
delavnica CUDA C/CC++

Partnerji NCC SLING izvedli delavnico “Osnove pospešenega računalništva z uporabo programskega ogrodja CUDA C/C++”

V torek, 26. marca 2024, je bila na Univerzi v Mariboru, Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (UM FERI) izvedena spletna 8-urna delavnica z naslovom “Osnove pospešenega računalništva z uporabo programskega ogrodja CUDA C/C++” v okviru projekta EuroCC 2, v sodelovanju z NVIDIA in IEEE. Predavanje je izvedel doc. dr. Domen Verber, ob njem pa je sodeloval še kot asistent Jani Dugonik, oba iz Univerze v Mariboru – FERI.

Na delavnici so udeleženci spoznali, kako lahko pospešijo izvajanje programske kode zapisane v programskem jeziku C oziroma C++ z uporabo programskega ogrodja CUDA C/C++, ki omogoča izvajanje aplikacij na grafičnih procesorjih.

Po končani delavnici so imeli udeleženci možnost opraviti kratek test in dodatno programsko nalogo ter pridobiti uradni certifikat Inštituta za globoko učenje podjetja NVIDIA.

Vsaj še pol leta po zaključku delavnice imajo udeleženci na portalu NVIDIA možnost dostopa do delavnic, na katere so se prijavili, in gradiv ter opravljanje testa za pridobitev certifikata.

Ta delavnica je bila prva v sklopu treh delavnic in velja za osnovo prihajajočim. Naslednja delavnica z naslovom “Pospeševanje aplikacij CUDA C++ z več grafičnimi procesorji” bo potekala 16. aprila 2024. Več informacij in registracija je na voljo tukaj: https://indico.ijs.si/event/2060.

Dostopnost