Slovensko nacionalno superračunalniško omrežje

SCtrain Training Week – HPC in Data Science

Tečaj, namenjen visokozmogljivi podatkovni analitiki (HPDA), zajema čiščenje podatkov, raziskovalno analizo podatkov, modeliranje z uporabo strojnega in globokega učenja/AI ter nadgradnjo kod v gruče visokozmogljivega računalništva (HPC), pri čemer se opira na strokovno znanje HPC strokovnjakov, ki prihajajo iz štirih različnih evropskih držav (Italija, Slovenija, Avstrija in Češka republika). Namenjen je študentom in drugim, ki jih zanimajo visokozmogljiva podatkovna analitika ter strojno in poglobljeno učenje in bi radi razširili svoje znanje o izvajanju raziskovalne analize podatkov in modeliranju za realne probleme, za reševanje katerih so potrebni viri HPC.

Tečaj bo potekal od 26. do 30. junija 2023 v IT4Innovations National Supercomputing Center, VSB – Technical University of Ostrava, Češka.

Pomembni datumi:
– prijave odprte do 14. 5. 2023,
– izbor udeležencev 22. 5. 2023.

Med prijavitelji bo izbranih 10 udeležencev na partnersko institucijo (konzorcij CINECA/Italija, Univerza v Ljubljani/Slovenija, TU Wien/Avstrija in IT4Innovations, VSB-TUO/Češka republika). Vsi stroški potovanja in nastanitve bodo izbranim udeležencem v celoti kriti.

Več informacij o dogodku: https://sctrain.eu/course/big-data-and-ai/
Registracija: https://sctrain.eu/registration-big-data-and-ai/

Dostopnost