Slovensko nacionalno superračunalniško omrežje

Avstrijsko-slovenska HPC-konferenca: Vabilo k oddaji povzetkov in prijavi na konferenco

Vabimo vas k sodelovanju na Avstrijsko-slovenski HPC-konferenci 2024 (ASHPC24), ki bo potekala v Seeblickhotelu Grundlsee (Avstrija) od 10. do 13. junija 2024.

ASHPC 2024 logo

Do 23. januarja 2024 prijavite prispevek!
Vabimo vas k predložitvi povzetka s področja vašega dela ali strokovnega znanja v zvezi z visokozmogljivim računalništvom (HPC). To lahko vključuje aplikacije HPC, raziskave, opravljene na gručah HPC, sistemski inženiring (programska oprema, shranjevanje, omrežje itd.) in katerokoli sorodno temo, povezano s HPC. Povzetek oddajte na strani https://ashpc.eu/event/23/abstracts. Upoštevajte: rok za oddajo povzetkov je 23. januar 2024, obvestilo o sprejetem prispevku v obliki predavanj ali plakatov boste prejeli do 13. februarja 2024.

Veselimo se vaših prispevkov!

Prijavite se na konferenco ASHPC24 in srečanje delovnih skupin projekta EuroCC2
Prijave na konferenco ASHPC24 in sočasno srečanje srednjeevropske delovnih skupin projekta EuroCC 2 so že odprte na spletni strani https://ashpc.eu/event/23/registrations/1. Rok za prijavo je 8. marec 2024. Rezervacije sob po tem datumu niso več zagotovljene. Vse spremembe in odpovedi so brezplačne do 10. maja 2024. Prvič ponujamo štipendije za študente v višini 200 EUR. Več informacij najdete v razpisu za povzetke in v prijavnici ali pa se obrnite na nas.

Konferenca ASHPC24 bo nadaljevala tradicijo letnih avstrijskih HPC konferenc, ki so se odvijale med leti 2015 in 2020, ter avstrijsko-slovenskih HPC konferenc, ki potekajo od leta 2021. ASHPC23 želi združiti znanstvenike in inženirje, ki se zanimajo in se ukvarjajo z visokozmogljivim računalništvom (HPC). HPC deluje na mejah računsko izvedljivih problemov in pomaga osvajati nova področja znanosti. Spoznavanje trenutnih omejitev in izmenjava zamisli o reševanju teh vprašanj sta bistvenega pomena za nadaljnji razvoj znanstvene in tehnološke konkurenčnosti. Konferenca ASHPC24 predstavlja odlično priložnost za predstavitev in spoznavanje najnovejših rezultatov raziskav ter izmenjavo idej med uporabniki in ponudniki virov HPC.

Seznam vabljenih predavanj je še v pripravi. Želja programskega odbora konference ASHPC24 je pripraviti zanimiv program o trenutnem stanju na področju HPC in prihodnjih trendih. Spored govorcev bo na voljo na spletni strani konference takoj, ko bodo potrjeni.

ASHPC24 organizirajo EuroCC Avstrija in EuroCC Slovenija, Kompetenčni center za superračunalništvo, velike podatke in umetno inteligenco, v sodelovanju z  Dunajskim znanstvenim grozdom (VSC) (Avstrija), Raziskovalnim področjem znanstvenega računalništva v Innsbrucku (Avstrija) in konzorcijem Slovensko nacionalno superračunalniško omrežje (SLING).

Več infomacij: https://ashpc.eu/e/ASHPC24

Dostopnost