Slovensko nacionalno superračunalniško omrežje

Drugi klic programa SMASH za tuje postdoktorske študente

Drugi razpis za podoktorske štipendije SMASH, ki ponujajo odlične raziskovalne priložnosti s področji strojnega učenja in njegove uporabe, podnebnih raziskav, jezikoslovja, medicine in fizike, je odprt.

SMASH išče podoktorske raziskovalce z vseh koncev sveta, ki imajo ideje za ambiciozne projekte na področju ene ali več raziskovalnih tem programa. Štipendisti SMASH bodo izboljšali svojo raziskovalno odličnost in povečali svoje poklicne možnosti, saj bodo postali člani močne, mednarodno priznane skupine, z osebnim mentorstvom, prilagojenimi programi usposabljanja in obiskom nekaterih najuglednejših institucij.

S tem razpisom želijo zaposliti 20 štipendistov, ki jih bodo gostili na petih slovenskih institucijah. Vsaka dvoletna štipendija ponuja odlične delovne pogoje, dostop do vrhunske infrastrukture (vključno s HPC Vega), sredstva za raziskave in potovanja ter plačo, ki je bistveno višja od lokalnih življenjskih stroškov.

Program SMASH verjame, da je raznolikost ključ do uspeha, zato toplo pozdravlja kandidate iz manj zastopanih skupin ter ponuja poseben dodatek za podporo prosilcem s posebnimi potrebami.

Za prijavo morajo potencialni štipendisti stopiti v stik z želenim mentorjem/-ico, ki jim bo pomagal/-a pri pripravi kratkih raziskovalnih predlogov in jim zagotovil/-a potrebna pisma podpore institucij gostiteljic.

Projekt SMASH sofinancira program Evropske unije za raziskave in inovacije Obzorje Evropa v okviru sporazuma Marie Skłodowska-Curie št. 101081355.

Prijave so odprte do 27. oktobra 2023.

Več informacij: https://smash.ung.si/become-a-fellow/.

Dostopnost