Superračunalništvo za podjetja: na poti k inovacijam (hibridni dogodek)

Superračunalništvo omogoča podjetjem, ki delujejo v različnih industrijskih sektorjih, da (p)ostanejo inovativnejša, produktivnejša in ohranjajo konkurenčno prednost. S pomočjo vrhunskih tehnologij, kot so visoko zmogljivo računalništvo, umetna inteligenca, podatkovno učenje in analiza velepodatkov, lahko podjetja razvijajo produkte in storitve z višjo dodano vrednostjo.

Zato želimo vsa podjetja povabiti na dogodek Superračunalništvo za podjetja: na poti k inovacijam, ki bo potekal v hibridni obliki 30.11.2022 na podjetju Arctur v Novi Gorici in prek spleta.

Dogodek je namenjen spoznavanju tehnologije in njene uporabe v poslovanju, predstavljena pa bodo tudi izobraževanja, preko katerih partnerji SLING brezplačno posredujejo nova znanja in pomembne informacije, ki pridejo v poslovanju in inoviranju še kako prav. Kako dostopati do vrhunske superračunalniške infrastrukture, ki jo ponujajo v okviru Nacionalnega kompetenčnega centra za superračunalništvo SLING? Izbrani strokovnjaki in podjetniki bodo z vami delili neprecenljive izkušnje iz prve roke, saj bodo poleg dragocenih nasvetov predstavili kar štiri primere dobre prakse uporabe superračunalništva v poslovanju.


AGENDA

9:00 – 9:10 Uvodni pozdrav in predstavitev NCC SLING (Jan Jona Javoršek, Institut Jožef Stefan)

9:10 – 9:35 Uporaba HPC za podjetja (Tristan Pahor, Arctur)

9:35 – 10:00 Superračunalniška izobraževanja za podjetja (Pavel Tomšič, Fakulteta za strojništvo – LECAD)

10:00-10:30 HPC Vega za podjetja (Dejan Valh, Institut informacijskih znanosti IZUM)

10:30 – 10:50 The importance of academic research in empowering SMEs, and vice versa (Draško Tomić, Ruđer Bošković Institute)

10:50 11:05 Odmor za kavo

11:05 –11:30 Slovenska kulturna dediščina: od fotografij do 3D in virtualne resničnosti ter vse vmes (Matevž Straus, Arctur)

11:30 – 11:55 HPC za nenavadne konfiguracije v letalstvu (Sašo Knez, Afromix)

11:55 – 12:20 NumericaMulti-head Additive Manufacturing with Optimal HPC Thermal Stabilization (Nikola Blažević – Mikrotvornica)

12:20 – 12:45 Hydrodynamics for the Shipbuilding Industry using HPC Vega (Robert Keser, In silico d.o.o.)

12:45 – 12:50 Zaključni pozdrav (Tomi Ilijaš, Arctur, Jan Jona Javoršek, Institut Jožef Stefan)

13:00 – 13:30 Ogled Arctur Data Centra (voden ogled na lokaciji)

13:30 – 14:30 Kosilo in druženje


Ogled superračunalnika Arctur-2 in podatkovnega centra ter kosilo in mreženje z udeleženci je možno samo za prijavljene na fizični lokaciji.
 


Vabljeni, da se udeležite dogodka v živo ali prek spleta s prijavo na https://indico.ijs.si/event/1565/do 29. 11. 2022, kjer lahko izveste več informacij o poteku dogodka ter podrobnosti o predstavitvah. Prijava je obvezna, saj je število mest na lokaciji omejeno.


O Nacionalnem kompetenčnem centru HPC SLING

Nacionalni kompetenčni center HPC SLING malim in srednje velikim podjetjem pomaga pri uporabi superračunalništva (HPC) za implementacijo v poslovanju. S potencialnimi uporabniki, ki v uporabi HPC prepoznajo pomembne koristi, želimo oblikovati dolgoročna partnerstva.

Več informacij: https://www.sling.si/sling/