NCC SLING aktivno prispeval k EUROCC-konferenci

Med 7. in 9. septembrom je v Budvi v Črni gori potekala zaključna konferenca EUROCC. Na eni največjih projektnih konferenc se je zbralo več kot 200 predstavnikov iz 33 Nacionalnih kompetenčnih centrov, ki so nastali pod okriljem projekta EUROCC, da bi predstavili svoje delo ter podelili dobre prakse. Tudi naši partnerji so aktivno prispevali k programu.

Tristan Pahor, vodja podatkovnega centra pri Arcturju je predstavil rezultate ankete in skupaj z moderatorjem Bastianom Kollerjem, direktorjem HLRS, spodbudil odprto razpravo na temo dostopa komercialnih uporabnikov do javne superračunalniške infrastrukture.

Direktor Arcturja, Tomi Ilijaš, je vodil delavnico HPC4SME, kjer je prestavil uporabo inovativnega digitalnega orodja, namenjenega malim in srednje velikim podjetjem, s pomočjo katerega lahko ugotovijo ali so dovolj zrela za uporabo superračunalniških storitev ter pridobijo dragocena priporočila.

Pavel Tomšič je kot vodja naloge za izobraževanja, predstavil naš Nacionalni kompetenčni center na splošno. Predstavil je izobraževanja, ki smo jih že ponudili in tista, ki jih še bomo ter predstavil storitve, ki jih ponujamo uporabnikom superračunalništva iz akademskega in gospodarskega področja.

Tina Črnigoj Marc, projektni vodja pri Arcturju pa je ob zaključku konference predstavila projekt FF4EuroHPC in moderirala predstavitev dveh uspešnih primerov dobre prakse implementacije HPC tehnologij na področju okoljevarstva in kmetijstva.

Video posnetek tretjega konferenčnega dneva si lahko ogledate tukaj.

Po navdih: Do inovativnosti z uporabo superračunalniških tehnologij

V sklopu projekta FF4EuroHPC, ki podpira uporabo superračunalniških tehnologij, uporabo umetne inteligence, strojnega učenja ter podatkovne analitike v industriji, je nastalo prvih 16 zgodb o uspehu. Rešitve izzivov, s katerimi so se spopadala mala in srednje velika podjetja s pomočjo strokovnjakov področja, ter rezultatov, ki so jih dosegli z uporabo tehnologij, bodo predstavljene v sklopu štirih webinarjev. Več informacij o webinarjih je na voljo tukaj.