Delavnica Erasmus+ Sctrain HPC in CFD v Bologni

V okviru projekta Erasmus+ SCtrain se v septembru organizira brezplačna delavnica na tematiko HPC in CFD, ki bo potekala med 12. in 16. septembrom v Bologni v Italiji. Delavnica je namenjena študentom višjih letnikov ter doktorskim študentom, ki jih zanima tematika računska dinamika fluidov (CFD) v povezavi s superračunalniki (HPC). Vsi stroški prevoza in prenočišč bodo kriti v celoti.

Analiza CFD omogoča računsko simulacijo gibanja fluidov (kapljevin ter plinov) in prenosa toplote, ki vključujejo interakcijo tekočina-tekočina, tekočina-trdna snov ali tekočina-plin. Inženirska področja, kjer se analize CFD pogosto uporabljajo, so področje hidrodinamike (kavitacija, zasnova srčnih črpalk, vodne turbine), prenos toplote (hlajenje elektronskih vezjih, simulacije toplotnih strojev), aerodinamika (vesoljska in letalska industrija), ter mnoga druga področja.

Ker se kompleksnost obravnavahih problemov analiz CFD stalno povečuje, potrebujemo za učinkovito reševanje mnogo bolj zmogljive računalnike, kot je namizni računalnik ali delovna postaja. Superračunalnik ali HPC nam omogoča obravnavo večjih problemov glede velikosti (večja natančnost analize), hitrejše čase reševanja (namesto nekaj mesecev le nekaj dni) ter obravnavo celotnega problema namesto izbranega detajla. 

Na delavnici pridobljena znanja:

  • delo z gručo HPC,
  • teoretično ozadje računske dinamike fluidov (CFD),
  • tehnike diskretizacije Navier-Stokesovih enačb (metoda končnih volumnov, metoda končnih elementov),
  • nastavite in zagon paralelnih simulacij na gruči HPC z različno programsko opremo za CFD,
  • koncepti mreženja.

Več informacij in prijavo na delavnico najdete na povezavi HPC in Engineering: focus on CFD (Computational Fluid Dynamics).